The Minimalists - Jeg digger dem!

For spesielt interesserte?

Jeg har fulgt med litt på disse gutta et par år nå. Fant hjemmesiden deres ved en tilfeldighet da jeg googlet "minimalisme". Ville gjøre en endring. Tar min historie en annen gang. 

De startet med å slutte hver sine velykkede karrierer. Begge jobbet innenfor markedsføring og salg (forstår dette etterhvert). Unge og lovende. Hele fremtiden fremfor seg. En fremtid med masse penger som de kunne kjøpe seg en hel masse ting som de ikke brukte. Og det gjorde de begge. Gikk fra hybel, til leilighet, til enebolig med dobbel garasje stappet med ting. Og fremdeles under tretti år gamle!

En dag endret det seg, men for å ikke skrive dette så langt skal jeg korte ned .De hoppet av vannvogna og gikk sin egen vei. De sluttet nærmest på dagen. Solgte eller ga vekk alt overflødig eiendeler. Startet en blogg "Theminimalists.com" . Fikk mange tusen tilhengere og egen dokumentar på Netflix. Sjekk den ut!

(Anbefaler også boken under, men alt som står der finnes på hjemmesiden deres uansett)

 

De reiser nå verden rundt og holder foredrag om dette med eiendeler og impulskjøp. Disse to forsøker ikke å selge inn at man ikke skal eie ting. De forsøker å gjøre oss bevisst på kjøpsvalgene og impulskjøp. De ønsker det vi kjøper faktisk skal ha en verdi for oss. Det skal bety noe, men viktigste av alt ha en nytteverdi. Ikke en "show of" verdi ("Show of" er noe du har kjøpt for å vise frem. Status symbol).

Nå har de gått i samarbeid med en bag produsent for å ironisk nok til å ha tingene våre med når vi skal ut på reise. Så de er blitt forretningsmenn igjen, men denne gangen styrer de skuten selv og gjør sine egne valg. Respekt!

De har lært meg å holde igjen for impulskjøpene. De har gjort meg bevisst på dritt kjøp. Dvs at når jeg gjerne før kjøpte en gitar, så dropper jeg det nå. Da venter jeg til jeg faktisk har penger oppspart til den jeg vil ha. Den jeg har drømt om i ti år. Så klart dersom den gitaren jeg faktisk vil ha er på tilbud, så kjøper jeg den mest sannsynlig, dersom jeg har nok penger. Har også endret syn på kvalitet og kvantitet. Nå venter heller på å kjøpe den tingen jeg faktisk ønsker meg. Jeg kjøper ikke noe i påvente av det jeg ville ha. Da vil man heller aldri få nok penger til det man i utgangspunktet ville ha. 

Shopping gjør ikke mennesker noe mer glad. Man føler gjerne en viss lykke der og da, men den er kortvarig og forsvinner omtrent etter du har kjøpt og betalt for det som var så "viktig" for deg. Med mindre det er noe som du har ønsket deg og spart opp til over lang tid, da vil du nok føle lykke over den gjenstanden. Men da er vi over i det the minimalists vil si er en ting som betyr noe for deg og har en funksjon i livet ditt. Og da er det greit. 

Jeg tviler på at jeg noensinne når deres standard. Heller ikke et mål, men jeg tenker meg nøye og lenge igjennom før jeg trykker "legg i handlekurv" eller går i en butikk.

Noen som har tanker rundt dette så kommenter gjerne:-)

 

Ha en fin dag!

 

 

#bloggno #hverdag #minimalisme #impulskjøp #tirsdag

4 kommentarer

Heidi Gustad

14.11.2017 kl.07:40

Jeg vil heller ha 1 bra ting med god kvalitet enn 5 litt dårlige som tåler mindre. Men dette er noe impulskjøpene ofte ødelegger for

AJOHANS

14.11.2017 kl.11:02

Heidi Gustad: Ja, helt enig.

Mvh Asbjørn

s

14.11.2017 kl.09:15

detta er kult - og vært innom detta før; jeg tror dette i hele tatt kan være noe som kan gjennomsyre ens liv til det bedre; minimere, simplifisere - og anbefaler da David henry Thoreu's små refleksjoner i sin bok Walden. Selve tankegangen liker jeg - feks hvorfor skal vi lese nyheter hver bidige dag, når det rett og slett mest av alt er samme nyheter dag ut og dag inn. Anyways - opp til enhver med akkurat det.

Det som stopper meg mest med minimalistisk tenking; er folk rundt meg - om det ble en mer kollektiv ting å være obs på dette; hadde blitt enklere for meg...så jeg skylder på alle andre for at jeg ikke er minimalistisk; hehe...anyways, a good cause for concern this one - thanks for le input

AJOHANS

14.11.2017 kl.14:51

s: Skal sjekke ut den boken. Takk for tips:-)

Mvh Asbjørn

Skriv en ny kommentar

AJOHANS

AJOHANS

36, Fjell

Om meg? Jeg liker å være aktiv, men samtidig bare slappe fullstendig av. Liker å skrive, men er dårlig i rettskriving. Det hindrer meg dog ikke allikevel! Driver på med karate og er tidligere kickbokser. Skriver og spiller gitar. Sitter å skriver på manus nr 3. Alle gode ting er 3. Glad i kaffe og reise. Helst ikke samme plass to ganger.

Kategorier

Arkiv

hits